Zarządzanie kontem
Zarządzanie kontem
Edytowanie lub zmiana szczegółów
- InstrukcjeZmień lub zresetuj hasłoDowiedz się, jak zmienić hasło lub utworzyć je na Airbnb, jeśli logujesz się w inny sposób.
- InstrukcjeEdytuj ustawienia kontaW sekcji Konto możesz edytować ustawienia i niektóre informacje widoczne w Twoim profilu publicznym.
- InstrukcjeŁączenie kilku kontNie możesz scalać kont, musisz więc wybrać jedno, a drugie wyłączyć.
- InstrukcjeZmiana adresu e-mailAdres e-mail możesz zmienić lub dodać w swoim profilu.
- InstrukcjeJak możesz edytować numery telefonów na swoim koncieNumery telefonów możesz zmienić lub dodać w swoim profilu.
- InstrukcjeŁączenie kont na Facebooku i w Google z AirbnbPrzejdź do profilu, aby połączyć swoje konta na Facebooku i w Google z kontem Airbnb.
- InstrukcjeDodawanie osoby do kontaktu w nagłych wypadkachMożesz dodać maksymalnie 4 kontakty. Przejdź do swojego profilu, aby dodać lub wprowadzić zmiany.
- InstrukcjeZmiana języka na AirbnbW przypadku komputerów i przeglądarek wybierz preferowany język w sekcji globalnych preferencji konta. W przypadku telefonu sprawdź ustawien…
- InstrukcjeJak zmienić lokalizację w profilu publicznymMożesz zmienić lokalizację widoczną publicznie w Twoim profilu. Kraj zamieszkania jest określany automatycznie.
- InstrukcjeJak zdobyć T-points (mieszkańcy Japonii)Mieszkańcy Japonii, którzy mają Yahoo! JAPAN ID, mogą powiązać swoje konto T-point z kontem Airbnb, aby otrzymywać punkty T-point za rezerwa…
Wyłączanie lub usuwanie
- InstrukcjeWyłączanie lub usuwanie kontaKonto możesz tymczasowo wyłączyć i ponownie aktywować je później lub usunąć na stałe.
- InstrukcjeJak mogę egzekwować swoje prawa jako użytkownik Airbnb?Dowiedz się, jak chronimy Twoją prywatność i Twoje dane oraz jak możesz zarządzać swoimi danymi, na przykład dzięki komunikacji z nami i pra…
- InstrukcjeCzy Airbnb może wyłączyć moje konto?Tak. Dowiedz się, w jakich sytuacjach i dlaczego Airbnb może ograniczyć, zawiesić lub wyłączyć Twoje konto.
- InstrukcjeCo dokładnie oznacza, że Airbnb zamyka moje konto gospodarza?Zobacz, co możesz, a czego nie możesz zrobić, jeśli Twoje konto gospodarza zostało zamknięte.
Powiadomienia
- InstrukcjeZarządzanie powiadomieniamiZarządzaj powiadomieniami e-mail, tekstowymi, telefonicznymi lub push w ustawieniach powiadomień na swoim koncie.
- InstrukcjeBrakuje e-maili z powiadomieniamiMożesz przegapić e-maila z powiadomieniem, jeśli na Twoim koncie jest niepoprawny adres e-mail lub nieaktualne ustawienia powiadomień.
Podróże służbowe
- InstrukcjeDołączanie do służbowego konta w Airbnb dla FirmDołącz do konta Airbnb dla Firm swojego pracodawcy, aby usprawnić organizację podróży służbowych.
- InstrukcjeJak mogę rozłączyć lub ponowne połączyć swój służbowy adres e-mail ze swoim kontem Airbnb?Służbowy adres e-mail możesz dodać lub usunąć w swoim profilu.
Polecenia
- InstrukcjeCzy mogę polecić nową osobę na Airbnb?Wyślij link polecający swoim znajomym – gdy znajomy skorzysta z niego, by dołączyć do Airbnb, zdobędzie środki na podróże przy pierwszej kwa…
- InstrukcjeW jaki sposób dokonać rezerwacji przy wykorzystaniu środków na podróże z programu poleceń?Kwalifikujące się środki na podróże są automatycznie dodawane do Twojego konta. Twoje środki będą widoczne na stronie płatności, kiedy będzi…
- InstrukcjeDlaczego po zarejestrowaniu się na Airbnb nie dotarły do mnie środki na podróże z polecenia?Twój kupon za polecenie powinien być widoczny na stronie płatności, kiedy będziesz opłacać swoją pierwszą kwalifikującą się rezerwację
- InstrukcjeNa czym polega program ambasadorówAmbasadorzy rekrutują i wspierają nowych gospodarzy Airbnb i pomagają ludziom z całego świata poznać korzyści płynące z przyjmowania gości.