Przejdź dalej, aby uzyskać proponowane wyniki

    Jak mogę wyłączyć lub usunąć konto?

    Konto możesz tymczasowo wyłączyć i ponownie aktywować je później lub usunąć na stałe.

    Aby wyłączyć konto:

    Aby wyłączyć swoje konto, musisz zalogować się na nie na komputerze lub w przeglądarce (nie w aplikacji Airbnb) i wybrać Zarządzaj danymi.

    Gdy wyłączysz konto:

    • Twój profil zostanie ukryty.
    • Jeśli jesteś gospodarzem, Twoje oferty zostaną ukryte.
    • Niektóre informacje, takie jak Twoje recenzje, mogą pozostać widoczne dla innych użytkowników.
    • Dane Twojego konta zostaną zachowane, co umożliwi jego przywrócenie.

    Jeśli chcesz przywrócić konto, skontaktuj się z nami.

    Jeśli jesteś gospodarzem i chcesz wyłączyć ofertę zamiast konta, dowiedz się, jak to zrobić.

    Aby usunąć konto

    Jeśli chcesz na stałe zamknąć i usunąć konto, możesz to zrobić samodzielnie za pomocą opcji Zarządzaj danymi.

    Gdy usuniesz konto:

    • Zanim zaakceptujemy Twoją prośbę o usunięcie konta, ze względu na bezpieczeństwo sprawdzimy Twoją tożsamość
    • Gdy Twoje zgłoszenie zostanie przetworzone, Twoje dane osobowe zostaną nieodwracalnie usunięte, poza danymi, które mamy prawo lub obowiązek zachować – przeczytasz o tym w Polityce prywatności.

    Gdy usuniesz konto, jego ponowne włączenie, odzyskanie danych lub odzyskanie dostępu do niego będzie niemożliwe. Gdy zechcesz ponownie korzystać z Airbnb, konieczne będzie utworzenie nowego konta. Jeśli masz pytania dotyczące korzystania z praw osoby, której dane dotyczą, dowiedz się więcej.

    Uwaga: w przypadku użytkowników mieszkających w Chinach kontynentalnych obowiązują inne zasady i procedury.

    Czy uzyskana pomoc była wystarczająca?

    Powiązane artykuły