Przejdź do treści
    Przejdź dalej, aby uzyskać proponowane wyniki

    Jak przeczytać i wysyłać wiadomości?

    Wątek wiadomości na Airbnb zaczyna się wraz z przesłaniem przez gościa pytania lub prośby o rezerwację. Potem wszystkie wiadomości związane z danym pytaniem lub prośbą będą się pojawiać w Twojej skrzynce odbiorczej.

    Żeby czytać i wysyłać wiadomości, musisz zalogować się na swoje konto Airbnb – w ciągu 24 godzin możesz wysłać do 25 wiadomości.

    Czytanie lub wysyłanie wiadomości

    1. Przejdź do Wiadomości.
    2. Kliknij wątek wiadomości, aby przeczytać dotychczasowe wiadomości lub wysłać nową.

    Usuwanie wiadomości ze skrzynki odbiorczej

    1. Przejdź do Wiadomości.
    2. Otwórz wątek wiadomości, który chcesz zarchiwizować.
    3. Najedź kursorem myszy na ikonę archiwum u góry strony i kliknij Archiwizuj.
    4. Aby przeczytać zarchiwizowaną wiadomość, kliknij rozwijane menu nad wiadomościami i wybierz Wątki zarchiwizowane.

    Co jeszcze warto wiedzieć

    Gdy klikniesz wiadomość, możesz przeczytać wątek rozmowy oraz znaleźć następujące informacje w panelu Szczegóły:

    • Link do profilu użytkownika, na którym znajdziesz liczbę recenzji, weryfikacje oraz opis
    • Rezerwację i szczegóły płatności, takie jak data pytania, liczba gości oraz informacje o cenie
    • Zdarzenia takie jak potwierdzenia rezerwacji, wstępne akceptacje i oferty specjalne zapisane na osi czasu rozmowy
    • Jeśli jesteś gospodarzem, dowiedz się więcej o tym, jak zarządzać wiadomościami od gości

    Uwaga: jeśli masz jakieś obawy związane z otrzymaną wiadomością lub jeżeli ktoś próbuje nakłonić Cię do zapłacenia za rezerwację poza Airbnb, kliknij ikonę flagi obok tej wiadomości, by nas powiadomić. Pamiętaj, że ta funkcja jest dostępna tylko na stronie Airbnb, a nie w aplikacji.

    Czy uzyskana pomoc była wystarczająca?
    Powiązane artykuły